בדיקת BMI – טבלת משקל וגובה עם מחשבון 100% מדויק

בדיקת BMI

איך עובדת בדיקת BMI אמיתית? אנחנו משתדלים לדייק בדברים, וכל מה שנמצא במחקרים ייתכן להיות דומה או שונה למאמר זה.

בלשכת הגיוס במהלך הצו הראשון אתם תעברו בדיקות רפואיות מקיפות אשר יקבעו את הפרופיל הרפואי שלכם. בין הבדיקות שתעברו תהיינה בדיקה פיזית אינטימית, בדיקת גובה, בדיקת משקל, בדיקת שתן, בדיקות דם, בדיקת ראייה ועוד. 

חלק מהבדיקות הללו יקבעו את הBMI שלכם שהוא למעשה פרמטר המציג את מצבכם הגופני מבחינת משקל עודף. משקף עודף עשוי לפגוע בפרופיל הרפואי שלכם ובאפשרויות שלכם לשרת ביחידות נבחרות ו/או בתפקידים קרביים. 

עודף משקל קיצוני עשוי לפגוע אפילו משמעותית יותר ולצמצם את אפשרויות השירות שלכם לתפקידים מסוימים בלבד, כאשר אתם נמצאים בהכנה לצו ראשון.

בשביל מה צריך BMI ומהי טבלת משקל וגובה?

BMI כפי שאמרנו הוא מדד לבדיקת המצב הגופני שלכם ויחס הגובה/משקל שלכם. מכיוון שעודף משקל או תת משקל עשויים לגרום להגבלות פיזיות בתפקידים מסוימים הרי שלא תוכלו לקבל פרופיל רפואי גבוה אם יש לכם אחד מאלה. 

טבלת משקל וגובה היא טבלה שתוכלו לראות בחדרי כושר, בחדרי תזונאיות וכן בכל רחבי האינטרנט וגם באתר שלנו, המציגים את היחס התקין שבין משקל לגובה. 

בהתאם לגובה שלכם תוכלו לראות באיזה משקל אתם תהיו במצב תקין מבחינת הBMI שלכם.

איך מחשבים BMI ואיך לדעת אם הוא תקין?

במהלך הבדיקות הרפואיות בצו הראשון תעברו בדיקת משקל ובדיקת גובה. הנוסחה לחישוב BMI היא המשקל שלכם, לחלק הגובה בריבוע. 

כלומר שאם לדוגמה אתם שוקלים 70 ק"ג והגובה שלכם הוא 175 ס"מ (מטר שבעים וחמש) אז החישוב הוא: 70 / (1.75) בריבוע אז הBMI יוצא 22.85. 

כדי לדעת האם הBMI שלכם תקין כדאי להסתכל בטבלת המשקל וטווחי המשקלים המומלצים פה:

  • בין 18.5 ל24.9 – הBMI נחשב תקין.
  • מתחת ל18.5 – תת משקל
  • בין 25 עד 29.9 – אתם עם משקל עודף אך לא בטווח מסוכן
  • בין 30 ל34.9 – השמנת יתר
  • בין 35 ל39.9 – השמנה בדרגה 2 שזה כבר מסוכן יותר
  • מעל 40 BMI – אתם במצב השמנה קטסטרופלי שיכול לפגוע לכם אנושות בבריאות

האם יש חסרונות לBMI?

לצערנו הBMI אינו מדויק תמיד. הBMI היא נוסחה המבוססת אך ורק על היחס בין גובה ומשקל. מבלי להתחשב ממסת השריר של אותו אדם, מהפעילות שהוא עושה, מהתזונה שלו, מהגיל שלו וכו'. נשים למשל בעלות יותר שומן בגוף מאשר גברים, לאנשים מבוגרים יש יותר שומן בגוף מאשר בגוף צעיר וכו'.

כיצד ה-BMI משפיע על השירות הצבאי שלנו?

אם כן, שמירה על BMI תקין היא מושג שתצטרכו להכיר כבר בגיל 16-17 אם לא הכרתם אותו עד כה. תצטרכו לפתח מודעות למשקל שלכם ולמצב הגופני שלכם וזאת כדי לשמור על גוף בריא ומצב בריאותי תקין ככל שניתן. מצב הגוף שלכם ישפיע באופן ישיר על הפרופיל הרפואי שלכם שישפיע על התפקידים שתוכלו לשרת בהם בצבא. העניין הוא כזה: לתפקידים בכירים יש דרישות מינימום לפרופיל רפואי גבוה. מכיוון שתת משקל או עודף משקל יכולים לפגוע ביכולות הפיזיות שלכם הרי שזה יפגע בפרופיל הרפואי שלכם ועל ידי כך גם בתפקידים שתוכלו למלא.

איך לשמור על BMI תקין?

אתם אומנם בגיל צעיר ופחות מודעים אולי לנושא של בריאות הגוף ושמירה על המשקל אולם במידה ואתם בעלי תת משקל או משקל עודף זה לא בושה להתייעץ עם אישה מקצוע בנושא: תזונאי למשל או מאמן כושר. טוב לשמוע גם לאדם שבאמת אכפת לו מכם ומה הוא ממליץ לכם אך אין ספק כי דעה מקצועית תהיה הפתרון הטוב ביותר עבורכם. השתדלו לעשות ספורט בתדירות מומלצת וכן להימנע ממזונות מטוגנים ומתועשים.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Telegram
Email

תגובות פייסבוק

תגובות חשבון וורדפרס

אנחנו כאן בשבילך

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם