מה הם מבחנים פסיכוטכניים לצו ראשון שעוברים בלשכת הגיוס? ציון הקב"א שלכם הוא ציון שיינתן לכם כמכלול של ציון הדפ"ר שלכם, ציוני בית הספר והריאיון האישי שתעברו במהלך יום הצו הראשון.
מבחנים פסיכוטכניים לצו ראשון יהיו מבחנים שתעברו ביום זה ויקבעו את ציון הדפ"ר שלכם.
למבחנים אלו משמעות כבירה ועל כן אסור לזלזל בהם או להקל בהם ראש. כדאי להתכונן אליהם מראש, להגיע מוכנים נפשית ורגועים כמובן.
כמו כן, כדאי לדעת היטב את המשמעות את של המבחנים הללו וכיצד הם הולכים להשפיע על ציון הקב"א שלכם ועל מה שתעשו בצבא.
מהו דפ"ר וכיצד הוא משפיע על הקב"א שלנו?
דפ"ר (דירוג פסיכוטכני ראשוני) הוא הציון שתקבלו על ביצועי המבחנים הפסיכוטכניים שלכם במהלך הצו הראשון.
הציון המינימלי הוא 10 והגבוה ביותר הוא 90 כאשר הציון ניתן בקפיצות של 10 (10,20,30 וכו'). רק 5% מהנבחנים מקבלים את הציון הגבוה ביותר. כלומר 1 מתוך 20 תלמידים בממוצע זוכה להוציא דפ"ר 90. ציון הדפ"ר שלכם מהווה בין 50% ל60% ממשקל ציון הקב"א שלכם.
ציון הקב"א משפיע במידה ניכרת (ביחד עם הפרופיל הרפואי שלכם) היכן תוכלו לשרת בצבא. אם יש לכם העדפות היכן לשרת או שאתם בונים על יחידות נבחרות – כדאי להשקיע במבחנים הפסיכוטכניים בצו הראשון ובהכנה אליהם.
איך הקב"א שלנו משפיעה על התפקיד שלנו בצבא ובעצם על העתיד שלנו?
קב"א (קבוצת איכות) הנה ציון הניתן לכל מועמד/ת לשירות צבאי והוא נקבע בין 41 ל56, כאשר 56 הנו ציון הקב"א הגבוה ביותר.
בדרך כלל מי שמקבל מעל 52 בקב"א מיועד לתפקידים בכירים ומסלולי קצונה אפשריים. בדרך כלל לא ניתן לערער על הקב"א אלא אם כן יש מקרה מוצדק חריג.
במידה ואתם רוצים לערער על ציון הקב"א שלכם תוכלו להגיש זאת במייל הייעודי לכך בפניה מסודרת עם מפרט הפנייה שלכם ובטווח של עד חצי שנה ממועד הצו הראשון שלכם. ציון הקב"א ישפיע על אפשרויות ותפקידים שתוכלו לבצע בצבא.
אם אתם מעוניינים לשרת ביחידה נבחרת, בין אם מדובר בשירות קרבי, מודיעין, טייס או כל דבר בסגנון הזה – תדעו כי תהיו חייבים ציון גבוה מאוד בקב"א שלכם.
איך להגיע מוכנים יותר אל מבחנים פסיכוטכניים לצו ראשון?
להגיע מוכנים אל המבחנים הפסיכוטכניים לצו ראשון תהיה החלטה חכמה ותגדיל את הסיכוי שלכם לקבל ציון דפ"ר 90 ולהגדיל את ציון הקב"א שלכם.
על מנת להתכונן היטב למבחנים אלו תצטרכו לתרגל מבחנים לדוגמה באינטרנט ואולי לשקול אפילו לשלם סכום צנוע לאתר מקצועי ומוסמך אשר מציע לכם מבחנים לדוגמה כולל דימוי של המבחן עצמו עם שעון רץ והצגת התשובות הנכונות בסוף המבחן ואת הציון האפשרי שלכם.
ככל שתתרגלו יותר כך תתרגלו לענות על השאלות מהר יותר, לחשוב מהר יותר ולהבין מה רוצים מכם בכל חלק במבחן.
אנו בקבוצת Ready4Army, יודעים שמכיוון שיש 5 מבחנים שונים כדאי להכיר את סוגי המבחנים, סוגי השאלות ומה רוצים מכם בכל שאלה על מנת לבחור את התשובה הנכונה מבין כמה תשובות אפשריות ומבלבלות.
טיפים לסיום בשביל לעבור מבחנים פסיכוטכניים לצו ראשון:
- לא ניתן לצאת להפסקות באמצע המבחנים לכן כדאי להיכנס לשירותים טרם הכניסה לחדר המבחנים.
- לא ניתן לגשת למבחן חוזר אלא אם כן מקבלים אישור מיוחד לכך ומזומנים במועד אחר. אל תבנו על זה נדיר מאוד שערעור על המבחנים מתקבל ומאפשר מבחנים חוזרים. מבחינתכם עושים את המבחנים פעם אחת ואיך שהלך – הלך.
- אם אינכם מרגישים טוב – בקשו במקום לדחות את המבחנים למועד אחר טרם הכניסה לחדר המבחן.
- המבחנים מחולקים ל5 סוגי מבחנים: הוראות, הבנת הנקרא, חשיבה כמותית, אנלוגיה מילולית, אנלוגיה צורנית. לכל אחד מהמבחנים הללו יש זמן מוקצב לו והזמן מתחיל לרדת כאשר אתם מתחילים את המבחן. כלומר שתוכלו לנצל את שלבי ההוראות והמעבר בין סוג מבחן אחד לאחר לצורך התאווררות וניקוי הראש (בישיבה במקום. לא ניתן לצאת מחדר המבחנים).