אז איך משיגים ציון קב"א 56? בין גיל 16 לגיל 17 תקבלו את הצו הראשון שלכם. צו זה מזמן אתכם ליום בדיקות ומיונים לצבא הגנה לישראל בערך כשנה-שנה וחצי לפני תחילת השירות שלכם.
במהלך יום הצו הראשון תגיעו אל הלשכה הייעודית באזור שלכם ובהתאם לצו שנמסר לכם וביום זה תעברו מספר תחנות במקום: אימות הנתונים שלכם, בדיקות רפואיות, ראיונות אישיים וכמובן המבחנים הפסיכוטכניים.
אותם מבחנים יקבעו את ציון הדפ"ר שלכם שיהווה חלק משמעותי בציון הקב"א שלכם.
ציון הקב"א יקבע אילו דלתות יפתחו בפניכם לשירות בצה"ל.
מכיוון שיש לציון הקב"א שלכם משקל כל כך גבוה במה יהיה אתכם בעתיד המיועדים לשירות ממש חוששים מהציון שיקבלו.
מה זה קב"א ואיך זה משפיע על השירות שלנו?
קב"א הוא ראשי תיבות של "קבוצת איכות". למעשה מדובר בחלוקת המיועדים לשירות לקבוצות איכות שונות ובהתאם לכך ניתן לפתוח עבורם אפשרויות שונות לשירות בצה"ל.
אם אתם רוצים להצטרף מההתחלה למסלולי קצונה למשל או לתפקיד פיקודי בצבא תצטרכו קב"א גבוהה מאוד. בכלל התפקידים ביחידות הנבחרות, ללא קשר אם תהיו בשטח או על מחשב – התפקיד ידרוש קב"א גבוהה על מנת לפתוח עבורכם את התפקידים והמסלולים הללו.
הקב"א ניתנת בציונים שבין 41 ל56 כאשר 56 הוא הציון הגבוה ביותר שניתן לקבל.
כיצד בנוי ציון הקב"א שלנו?
ציון הקב"א שלנו נקבע ברובו על ידי ציון הדפ"ר של המבחנים הפסיכוטכניים ביום הצו הראשון שלנו.
יש הבדל בין בנים לבנות שכן אצל בנות הדפ"ר תופס משקל כבד יותר מציון הקב"א ויתר הציון מתייחס לציון ההשכלה הראשוני שהן מגיעות אתו מבית הספר.
אצל הבנים הדפ"ר מהווה כ50% ממשקל הציון של הקב"א, והחצי השני מתחלק בין ציון ההשכלה הראשוני והריאיון האישי שעוברים במהלך הצו הראשון.
קבוצות האיכות של הקב"א מתחלקות כך שקב"א 41 עד 43 מוביל לשחרור מהצבא. לאחר מכן קב"א של 44 עד 47 הנה לתפקידים רגילים בצבא ללא תפקידי ניהול/פיקוד.
בין 48 ל51 הנם תפקידי פיקוד זוטרים ומעל 52 ניתן יהיה להתברג במסלולי קצונה ו/או תפקיד בכיר אחר.
איך להשיג ציון 56 בקב"א שלנו?
- ציון השכלה התחלתי – ציון זה נקבע על פי מסלול הלימוד שלכם בבית הספר. במידה ואתם במסלול בגרות מלא, ללא קשר לכמות היחידות שלכם – תקבלו את ציון ההשכלה ההתחלתי הגבוה ביותר. אם אתם בכיתה של מסלול בגרות חלקי לא תוכלו לקבל ציון קב"א 56 כיוון שהציון ההתחלתי שלכם לא יהיה מלא.
- ריאיון אישי – הריאיון האישי הנו ריאיון שתעברו במהלך הצו הראשון ובו ישאלו אתכם קצת על עצמכם, על החיים שלכם וכמובן גם ייבחנו את השליטה שלכם בשפה העברית. המראיינת תרשום את האבחון שלה ובהתאם להתרשמותה יוענק לכם הציון האפשרי לריאיון שלכם והאם עברתם אותו בהצלחה. השתדלו להציג עברית רהוטה, להיות רגועים כאשר אתם משוחחים עם המאבחנת ולהציג את עצמכם כראוי.
- מבחנים פסיכוטכניים – מבחנים אלה הנם מבחנים חשובים שתעברו במהלך הצו הראשון ויקבעו את ציון הדפ"ר שלכם. ציון זה יהווה 50% מציון הקב"א שלכם, כך שאתם רוצים לקבל ציון דפ"ר 90. השאלות אינו קשות אך עם תשובות מבלבלות ובאות לבחון את היכולות השכליות שלכם הן מבחינת הידע, הן מבחינת הבנת ההוראות והשאלון והן מבחינת מהירות המחשבה שלכם. מבחנים אלה יכולים להיות מהנים מאוד אבל אל תיתנו לכיף להשתלט עליכם ולהיות זחוחים – ניתן לעשות את המבחנים הללו רק פעם אחת בלבד ואין יציאות במהלך המבחנים לשירותים או הפסקות. אם אתם רוצים להוציא ציון קב"א 56 אתם צריכים להצטיין במבחנים הללו ולכן גם כדאי לתרגל מבחנים לדוגמה מהאינטרנט.