לאיזו לשכת גיוס כדאי ללכת? בערך בגיל 16 וחצי יישלח אליכם צו ראשון שיזמן אתכם ליום מיונים באחת מלשכות הגיוס בארץ.
יש כמה לשכות גיוס המפוזרות ברחבי הארץ לפי אזורים דמוגרפיים מסוימים ואתם תזומנו אל אחת מלשכות הגיוס הקרובות אליכם ביותר בהתאם למחוז שלכם.
שתיים מלשכות הגיוס המוכרות ואלה המובילות את אזוריהן בארץ הן: חיפה – צפון, באר שבע – דרום.
בעת ההגעה ללשכות הללו יהיה לכם יום ארוך שתעברו בו כמה תחנות: אימות נתונים, ריאיון אישי, בדיקות רפואיות, מבחנים פסיכוטכניים ועוד.
אלה יקבעו את ציוני הקב"א שלכם והפרופיל הרפואי שלכם – מה שבסופו של דבר יקבע באילו תפקידים תוכלו לשרת בצבא.
מה הולכים לעבור במהלך הצו הראשון?
- אימות נתונים – בשלב הראשון עם הכניסה ללשכת הגיוס של באר שבע או חיפה אתם תעברו בתחנת אימות הנתונים. בתחנה זו תאמתו את הצו שהוגש לכם, את הפרטים שלכם ועוד.
- ריאיון אישי – אתם תועברו אל יתר התחנות בסדר שיקבע בלשכת הגיוס כאשר הריאיון האישי תהיינה תחנה כיתר התחנות, שבה מאבחנת תשב אתכם ותראיין אתכם בנחת עם מספר שאלות אישיות וכן תבחן את העברית שלכם. הריאיון יהווה חלק מציון הקב"א הסופי שלכם לכן השתדלו להיות במטבכם ולדבר ברור.
- מבחנים פסיכוטכניים – המבחנים הפסיכוטכניים אורכים קצת מעל שעתיים ובמהלך תעברו מספר מבחנים הבאים לבחון את היכולות השכליות והלימודיות שלכם. מבחנים אלו נעשים פעם אחת ולכן אתם רוצים לתרגל מבחנים לדוגמה טרם ההגעה ללשכת הגיוס בבאר שבע/בחיפה ולבצע את המבחנים על הצד הטוב ביותר. כדאי גם להיכנס לשירותים טרם הכניסה לחדר המבחנים כיוון שאין אפשרות לצאת להפסקות במהלך המבחנים.
- בדיקות רפואיות – באחת התחנות בלשכת הגיוס תיאלצו לעבור בדיקות רפואיות. בדיקת אלה בודקות את הכשירות הגופנית והפיזית שלכם ותדרג את הפרופיל הרפואי שלכם בהתאם.
מה זה קב"א ואיך זה קשור לעתיד שלנו?
ציון הקב"א שלכם מורכב מציון הדפ"ר שלכם, מציון ההשכלה ההתחלתי שלכם ומהריאיון האישי שתעברו במהלך יום הצו הראשון בלשכת הגיוס.
הקב"א מחלקת את המיועדים לשירות לקבוצות איכות על ידי ציונים הנעים בין 41 ל56 כאשר קב"א 56 הנו הציון הגבוה והטוב ביותר שאפשר לקבל.
בהתאם לציון הקב"א שלכם ייפתחו בפניכם אפשרויות שונות לשירות הצבאי: עד קב"א 43 בדרך כלל משחררים מהצבא.
מעל זה כבר תוכלו לשרת בתפקידים רגילים או בתפקידים בכירים ומסלולי קצונה בהתאם לגובה הקב"א שלכם ופרמטרים אחרים כמו המגמות שלכם בבית הספר, ידע בתחום מסוים, פרופיל רפואי ועוד.
המבחנים הפסיכוטכניים בצו הראשון:
המבחנים הפסיכוטכניים הנם מבחנים שתעברו רק פעם אחת (למעט מקרים חריגים) והם יקבעו במידה רבה את ציון הקב"א שלכם.
בראש ובראשונה הם קובעים את ציון הדפ"ר שלכם (דירוג פסיכוטכני ראשוני). ציון דפ"ר הנע בין 10 ל90 בקפיצות של 10 ומהווה בין 50% ל60% ממשקל ציון הקב"א שלכם.
המבחנים הפסיכוטכניים מחולקים ל5 חלקים: אנלוגיה מילולית, אנלוגיה צורנית, הבנת הנקרא, הבנת הוראות וחשיבה כמותית.
קיצור תהליכים ביום הצו הראשון:
על מנת לקצר את התהליכים ביום הצו הראשון ולחסוך לכם זמן רב במעבר בין התחנות ואף להפחית את הסיכוי שתצטרכו לחזור ליום נוסף מכיוון שלא הספקתם את הכול – תוכלו לבצע מספר פעולות.
בין הפעולות השונות תוכלו למלא את השאלון הרפואי ולהחתים את רופא המשפחה שלכם – להעלות אותו לאזור האישי באתר שלכם ולחסוך את זמן המילוי ביום עצמו.
תוכלו לבצע בדיקות ראייה ושתן במקומות המאושרים על ידי משרד הביטחון ולשלוח טרם הצו הראשון את ממצעי הבדיקות.
הכינו רשימות מסודרות עם כל הפרטים שלכם, של פרטי קופת החולים שלכם וכל דבר שתצטרכו למלא ביום הצו הראשון כדי לחסוך לכם לנסות לתפוס את ההורים ו/או להשיג את המידע הנדרש ביום הצו עצמו.